2022, week 42

Pieter sprak bij mij af in de Gestelsestraat in Eindhoven waarna we beiden naar het Natlab van Philips fietsten. Daar vlakbij lag een bosgebied waar we ons duurloopje liepen. Ik op zaalsportschoentjes maar dat was geen probleem op de zandpaden waarop we liepen. Na een half jaar liepen we onze eerste trimloop vanuit het Natlab. Bijzonder was dat je pas een medaille kreeg als je een bepaalde afstand binnen de limiettijd had gelopen. Ik haalde het in mijn herinnering net. Pieter verhuisde niet al te lang daarna naar Amsterdam voor een baan bij de gemeente Amsterdam en vanaf dat moment trainde ik in mijn eentje van huis uit. Dat ging heel goed. Op mijn tijdelijke baan bij de Agglomeratie Eindhoven kreeg ik als afscheidscadeau het boek Alles over hardlopen van James Fixx. Daaruit heb ik veel tips gehaald voor het lopen. Loopbladen bestonden toen nog niet. In het winkelcentrum Piazza bij Perrysport kocht ik mijn eerste loopschoenen, blauwe van Adidas. Neutrale schoenen want van onder- of overpronatie had men nog nooit gehoord. Ook schafte ik meerdere loopboeken aan waarin ik las over warming up en cooling down en het fenomeen interval- en fartlektraining. Na het Natlab heb ik in Eindhoven meerdere trimploopjes gelopen maar omdat die steeds massaler werden bezocht zocht ik de langere afstanden op. Zo liep ik in december 1978 de halve marathon op een recreatiegebied ten zuiden van Valkenswaard. Ik liep net binnen de 1:45, achteraf gezien een toptijd voor de eerste halve zonder specifieke voorbereiding. Ik had dus aanleg voor de mooie loopsport. 

Volgende week meer. 

Dag Programma Parcours Afstand
Maandag dl I de Eenhoorn 2,9 km
Dinsdag rustdag
Woensdag rustdag
Donderdag dl I Hartmanbrug 3,3 km
Vrijdag rustdag
Zaterdag dl I park Frankendael 3,6 km
Zondag rustdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *