2022, week 43

Donderdag een test gedaan zonder van tevoren hebben gepuft. Ging goed maar toen ik zaterdag, was het gewoon vergeten, weer pufloos liep ging het minder goed en heb ik korter gelopen dan gepland. Een leermomentje!

In 1981 verhuisde ik naar Den Haag en woonde ik in een voor lopers vrijwel ideale omgeving.  Vlakbij het Westduinpark, het strand en recreatiegebied Madenstein. Omdat ik een marathon wilde lopen werd ik lid van V&LTC (Vlug en Lenig, Trekvogels combinatie), een mannenatletiekvereniging die samen trainde met Olympia ’48, een vrouwenatletiekvereniging, op de 400 meter gravel atletiekbaan aan de Laan van Poot (later zijn deze verenigingen gefuseerd tot Haag Atletiek).  Mijn eerste trainer was Guitze van Kampen die de basisprincipes van looptraining goed onderwees. Ik gebruik nog steeds zijn aanwijzingen bij het in- en uitlopen. Daarna werd ik getraind door Wim Hartman die de wedstrijdlopers onder zijn hoede had. Onder zijn leiding liep ik een aantal keren de CPC-loop, allen onder de 1:30 en twee marathons waaronder die van Eindhoven in een PR van 3.06, helaas net niet onder de drie uur (voor veel lopers een begeerde mijlpaal). In 1989 verhuisde ik voor mijn werk naar Amsterdam. Daar werd ik in 1990 lid van de toen nog kleine atletiekvereniging AV’23 die trainde op een 300 meter gravelbaan in de Watergraafsmeer.  Volgende week meer over mijn Amsterdamse loopcarriere. 

Dag Programma Parcours Afstand
Maandag rustdag
Dinsdag dl I Galileiplansoen via Hartmanbrug 4 km
Woensdag rustdag
Donderdag dl I Oosterpark 2,1 km
Vrijdag rustdag
Zaterdag dl I Transvaalbuurt 3 km
Zondag rustdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *