2022, week 47

Van de week maar tweemaal gelopen omdat ik al bij het inlopen last had van mijn luchtwegen. En dat terwijl ik van tevoren heb gepuft. De test op maandag 28 november in het Oosterpark, samen met Albertien, ging onverwachts goed ondanks de hoge luchtvochtigheid. De komende week maar weer looppogingen wagen.

Mijn medebestuurslid Robin Willems, momenteel verenigingsmanager van AV’23, organiseerde marathonreizen naar grote marathons. Ik heb het niet zo op massaal bezochte marathons maar ik kon de uitdaging niet laten om in 2002 de marathon van Berlijn te lopen, twintig jaar geleden! Ook de marathon van Rotterdam heb ik in 2007 gelopen alhoewel ik geen zin had in het lopen van voorjaarsmarathons omdat je dan in donkere, koude tijden je lange duurlopen moet afwerken. Maar Albertien was toen voorzitter van Artsen zonder Grenzen Nederland, in 2007 een van de goede doelen van de marathon. Laat het nou net uitgerekend op de marathondag boven de 25 graden worden met een fel schijnende zon. Het is de marathon die na drie uur werd afgeblazen. Ik was toen al uitgestapt bij het 25kmpunt omdat er bij het halve marathonpunt geen water beschikbaar was en ik daarna in de felle zon op nieuw asfalt de Erasmusbrug moest nemen. Gelukkig had ik een petje op maar ik koos ervoor door te lopen naar de finish en de slag om de Kralingseplas over te slaan. Daarna nog de Leidsche marathon gelopen maar vanwege een blessure uitgestapt. Daar is mijn marathoncarriere beeindigd. Had altijd het voornemen om na mijn 70e verjaardag nog een marathon te lopen maar dat is, gelet op mijn huidige trainingsarbeid, uitgesloten. Nu gewoon lekker lopen is mijn devies met wellicht in de toekomst kortere loopjes over 5 of 10km. We’ll see!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *