2022, week 50

Mijn laatste bericht van week 48 (zie onder) heb ik een paar weken laten staan omdat ik op mijn LinkedIn pagina ernaar verwees. Dat leverde tot op nu toe 343 bezoekers op. Ik ben dus gelukkig niet de enige die daarvan op de hoogte ben. Volgende week weer een reguliere update!

Maandag had het bestuur van de Vereniging Vrienden Oosterpark een overleg met de bomendeskundigen van de gemeente Amsterdam over de kap en herplant van bomen in ons mooie park. Dat bracht me op de idee om bij mijn oud-collega Hans Kaljee, de bomendeskundige van de gemeente, de herplant van twee bomen bij het monument ter nagedachtenis van de oudste dochter Winneke van mijn zwager die met haar gezin is omgekomen bij de ramp van de MH17. Zij werkte bij de gemeente Amsterdam aan de omgeving van het NS-station Sloterdijk. Zo regelde zij de oude treinstellen langs het spoor richting Amsterdam Centraal (Changistraat). Ter herdenking is er naast de treinstellen een herdenkingsplek ingericht met twee zitbankjes, een herdenkingssteen en drie bomen, voor ieder gezinslid een boom. Met een kleine plechtigheid is dit monument onthuld.

De onthulling van het monument
De gedenkplaat

Na enige tijd zagen twee van de drie bomen er slecht uit, er zat geen blad meer aan waardoor deze twee bomen dit jaar zijn weggehaald.

Twee van de drie bomen slaan niet aan (foto medio 2021)
Nog maar een boom rest (foto 30 november 2022)

In eerste instantie heb ik dit aangekaart via de meldingsmogelijkheden van de gemeente Amsterdam. Toen kreeg ik als reactie dat die bomen zijn doodgegaan. Of ik tevreden was met dit antwoord? Nee dus want ik vind dat die twee bomen moeten worden herplant. Daarop kreeg ik geen enkele reactie. Hans Kaljee zag die noodzaak wel in en adviseert de ambtenaar die over herplant gaat om dit te regelen. Zal wellicht niet deze winter plaatsvinden maar zeker volgend jaar. Mijn geluk is dat ik een behoorlijk netwerk heb bij de gemeente Amsterdam maar in principe zou iedere Amsterdammer zo geholpen moeten worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *