2024, week 10

Deze week een paar dagen naar Tongeren in Belgisch Limburg geweest. Een verrassend mooie stad, de oudste stad van de Benelux (ca 2000 jaar). Gelukkig ging alles goed met het ov. De trein reed probleemloos naar Maastricht en de bus op tijd naar Tongeren. Onze ov-kaart konden we niet gebruiken in de bus. Daarvoor moest je tweemaal je pinpas gebruiken bij het instappen en niet meer bij het uitstappen.

Zoals gezegd een mooi plaatsje met een rijke en bewogen geschiedenis. En voorzien van interessante musea met onder meer een tentoonstelling over Kleur; antieke marmeren beelden waren vroeger van kleur voorzien en die kleuren zijn door twee Duitse archeologen op kopieen aangebracht. Indrukwekkend. Ook zeer interessant de fundamenten van de grote Baseliek, gefundeerd op oude resten van kerken, een grootse ontdekkingstocht. We troffen het met het weer, twee dagen zonnig en heel de tijd droog alhoewel koud vanwege de harde wind. We hebben twee wandelingen gemaakt in de omgeving van Tongeren. Een in de Kevie, een groengebied en een rondom het kasteel van Bahlo.

We overnachten in het Eburonhotel, midden in het centrum op een all inclusive formule. Mooi kamer maar helaas wel strikte eettijden. Hadden erg gezellig en commucatieve buren Els en Henk. Daar houden we zeker een leuk contact aan over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *