Borakalalo Game Reserve

 
Op weg naar het Borakalalo Game Reserve pikken we Albertiens jack op bij Gerard in Krugerdorp (had ze in Gerards auto laten liggen). We doen boodschappen in Krugerdorp en rijden ca 16 uur het National Park binnen. We hebben per internet een luxe tent gereserveerd voorzien van badkamer, toilet en keukentje. Dat is eigenlijk niet eens nodig omdat we de enige gasten in ons kamp zijn. Alhoewel, velvet monkeys observeren ons gedrag nauwkeurig.

1201_03
Onze luxe tent van buiten

1201_04

De gemeenschappelijke voorzieningen

We maken dan ook dankbaar gebruik van de grote gemeenschappelijke keuken, koelkast, vriezer en gastoestel. Probeem: om half zes valt de elektriciteit uit. ’s Avonds rijden we een rondje door het park en zien we een hyena, bucks en blauwe wildebeest. Vanwege de overvloedige regen komen we vast te zitten op een pad, maar met de nodige moeite kunnen we keren.

1301_03
Blauwe Wildebeesten

1301_01

Natte paden bij stuwmeer

Terug in het kamp krijgen we twee olielampen. De zo leuk ogende velvet monkeys hebben in onze afwezigheid onze perziken opgegeten: voortaan al ons eten goed opslaan is de les.

Dag 12
Ons wordt een gaskoelkast toegezegd met de belofte dat in de loop van de dag de elektriciteit zal worden gerepareerd. We gaan weer op pad en zien vijf giraffes, wildebeesten, bucks, klipspringers, impala’s, kudu’s, hartebeesten. ’s Middags spotten we ook nog zebra’s, wrattenzwijnen en bavianen. Het doel was om te gaan wandelen op uitgezette paden, maar vanwege het hoge gras zijn de paden en moeilijk te vinden en onbegaanbaar. Wel passeren we onderweg een waar vogelparadijs met reigers, ooievaars, hornbills en o.a. weavers.

1201_05
Giraffen kruisen ons pad!

1201_07

Duikers

Gelukkig is rond 13 uur de elektriciteit gerepareerd en kunnen we ’s avonds genieten van koud bier en witte wijn. We sluiten de avond af met een spelletje Canasta. De apen laten zich niet meer zien!