De wijnroute

 

Dag 32
We gaan op weg naar Kaapstad via de wijnroute naar Swellendam. We pauzeren toepasselijk in Albertinia.


0202_01

Albertien in Albertin(i)a!

0202_02

Een van de vele roadblocks in Zuid-Afrika

Door wegwerkzaamheden zijn we pas in het begin van de middag op onze bestemming. Het B&B is OK. We beschikken over een selfcatering unit. Swellendam zelf valt tegen. ’s Middags gaan we te voet door het dorp richting het Drostdy museum. Het museum bestaat uit een aantal oud-hollandse huizen met mooie tuinen en landerijen erom heen. Allen stammend uit de tijd dat deze plaats een binnenlandse post was van de Oostindische Compagnie.

0202_03

De Nederduitsch gereformeerde kerk in Swellendam

0202_04

Historische gebouwen, deel uitmakend van het Drostdy museum

 

Dag 33
’s Ochtends wandelen we door het nabijgelegen Bontebok National Park. Met de nodige moeite hebben we de ingang kunnen vinden. Verder geeft de VVV-folder weinig informatie over de wandelroutes in het park. Gelukkig kopieert de parkwachter voor ons een wandelkaart die op zijn toonbank ligt. We nemen een wandeling die forser uitvalt als gedacht.


0302_01

Zicht op Swellendam vanuit Bontebok National Park

0302_02

Wandelroute boven op klif

0302_03

Impressie van het National Park

Na een flinke klim verdwalen we bij een waterval. Toch weten we op basis van de kaart de weg naar beneden te vinden. Na koffie in Swellendam rijden we via Robertson naar Nuy. In Robertson ontdekken we bij een terras een wijnproeverij. Albertien kan de verleiding niet weerstaan en koopt een aantal flessen wijn. In Nuy logeren we in de Valley Guest Farm, een fantastisch wijnlandgoed. We verblijven in het Hollandse herenhuis.


0302_05

Het Hollandse herenhuis

0302_04

Onze kamer

 

Dag 34
Een luie dag vandaag. We zwemmen in het naast ons huis gelegen zwembad, we zonnen en lezen. Onze was laten we (betaald) doen door de schoonmaaksters van de Farm.


0402_02

Het zwembad
0402_01

De tuin

0402_03

Albertien bij het diner

0402_04

Zonsondergang in Nuy

’s Middags lopen we langs twee wijnproeverijen: Konradie, naast en van onze Guest Farm en Nuy. Nuy verkoopt zeer goede wijn. We kopen daar een set witte en rode wijn voor Stephan.

Dag 35
Op deze zonnige dag is de hele farm afgehuurd t.g.v. een huwelijk. De bedienden zijn al vroeg bezig alles in te richten voor de plechtigheid. We zijn er net op tijd wezen logeren!


0502_01

De trouwplechtigheid kan beginnen!