Gebeten door een pitbull

pitbullbeten03
De resultaten van de beten van de puppy pitbull
pitbullbeten04
het gebit van de puppy is duidelijk te zien in mijn kuit

Dat was schrikken gisteren tijdens mijn duurloop door het Darwinplantsoen in Amsterdam Oost. Er zaten twee oudere vrouwen op een bankje waarvan de oudste een zwarte hond bij zich had. De andere vrouw riep meerdere malen een andere hond naar zich toe. Toen ik langs de twee dames liep, kwam er heel hard een kleine hond aanrennen – kleine pitbull – die meteen zijn tanden in mijn rechterkuit zette. Wat volgde was een discussie met de dames wie er verantwoordelijk was. Natuurlijk de eigenares van de hond maar die probeerde de schuld een beetje in mijn schoenen te schuiven. ‘Je mag hier je hond vrij laten lopen’ en ‘Je moet als loper voor het geval er een hond aankomt stil gaan staan’.  Natuurlijk de omgekeerde wereld omdat de eigenares de agressieve hond gewoon had moeten aanlijnen. Ben direct naar mijn huisarts gelopen die de wonden schoonmaakte en er gaas e.d. overheen deed. Verder moet ik de komende dagen antibiotica slikken. Oproep: als iemand toevallig de eigenares kent, laat me dat weten. Ik wil haar in ieder geval de rekening voor de medicijnen laten betalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *