Innovatie

Innovatie: speldloos wedstrijdshirt

2010 stond voor mij vooral in het teken van het promoten van mijn innovatie: een veiligheidsspeldloos shirt: een op het singlet genaaide transparante zak, zonodig ook op de achterkant.


both
Principe van het veiligheidsspeldloos shirt
Prototype1
Eerste prototype op wedstrijdshirt van AV’23

Heb deze innovatie heb ik ingediend voor de European Athletics Innovation Awards 2010. Kreeg er een eervolle vermelding (Honourable Mention) voor:

EAIA2010
Inmiddels heeft het Franse bedrijf in sportattributen Decathlon een versie op de markt gebracht zonder mij daar overigens van in kennis te stellen! Verder ben ik niet tevreden over de oplossing van Decathlon, namelijk het gebruiken van een t-shirt in plaats van een singlet en de positie van de pocket. Gelukkig zit er weer wat schot in de zaak. In december 2017 ben ik bij het Sport Innovation Centre Limburg, onderdeel van Topsport Limburg geweest om mijn innovatie te promoten. Zij zijn gespecialiseerd in het gebruik van nieuwe materialen. In 2018 kiezen zij tien innovaties die zij verder willen brengen naar de markt. Op 27 februari hoorde ik dat ze met mijn innovatie aan de slag gaan. Gaat het toch nog gebeuren. Voor het vervolg zie Sportswear Comfort Improvement.