Kalk Bay

 
Via het Cape Peninsula National Park rijden we over een prachtige route langs de Atlantische Oceaan naar Kalk Bay. Na wat omrijdingen komen we ’s middags bij het huis van Stephan aan. Stephan bezit een dubbelhuis waarvan een deel wordt bewoond door zijn Nanny die op zijn zoon oppast. ’s Avonds gaan we uit eten met Stephan en hebben we daarbij een afspraak met fotograaf Stan Engelbrecht. Samen hebben Stan en Stephan twee via hun eigen uitgeverij Dayone tafelboeken op de markt gebracht: ‘African Salad’ en ‘Dass i(s)st Deutschland’ (zie African salad) Het eten in het eetcafe is trouwens fantastisch.

Dag 38
Vandaag wandelen we langs de kust naar Muizenberg. Allereerst nemen we een duik in het natuurbad met de veelkleurige strandhuisjes. Daarna drinken we koffie in het station van St James. Binnen vergadert de lokale vrijwillige brandweer, wij zitten buiten op het terras. Over een schitterend voetpad dat tussen het spoor en de False Bay loopt, gaan we naar Muizenberg. Hier internetten we en doen we boodschappen. Na de lunch gaan we te voet terug naar Kalk Bay. Stephan is inmiddels terug naar Johannesburg en wij hebben het huis voor onszelf.

0802_01

Zwembad in de False Bay

0802_02

De strandhuisjes

0802_03

Zonsondergang in Kalk Bay

’s Nachts gaat het alarm af. Er blijkt iemand over het tuinhek te zijn geklommen vertelt ons de nanny de volgende ochtend.

Dag 39
Via Simonstown rijden we naar het schitterende Kaap de Goede Hoop natuurreservaat. Na een bezoek aan het voorlichtingscentrum gaan we naar Cape Point. Bovenop de Kaap bij de vuurtoren waai je uit je broek maar heb je wel een fantastisch uitzicht over de oceaan en geeft een wegwijzer inzicht in afstanden tot bijvoorbeeld Amsterdam. Na de lunch bij de kaap rijden we naar Kaap de Goede Hoop, een waar surfersparadijs. Tussen al de toeristen proberen we ons eigen fotomoment te kiezen.

0902_01

Natuurreservaat

0902_02

Zicht op Atlantische en Indische oceaan

0902_03

9635 km naar Amsterdam!

0902_04

Surfersparadijs

0902_05

Kaap de Goede Hoop

Op de terugweg is het zoeken naar een wasstraat maar uiteindelijk kunnen we onze vieze huurauto in Fish Hoek laten wassen. ’s Avonds gaan we uit eten aan de baai van Kalk Bay.

Donderdag 10 februari 2011
Deze laatste dag van onze vakantie doen we nog wat inkopen en brengen het huis enigzins op orde.

1002_01

De galerij van Stephans huis

1002_03

De tuin met zicht op de False Bay

1002_02

Albertien op de galerij

We rijden tegen de avond naar het vliegveld van Kaapstad. Onze huurauto kunnen we zonder al teveel plichtplegingen achterlaten. De terugvlucht naar het koude Nederland verloopt voorspoedig. Het einde van een zeer geslaagde vakantie!