Karsimine (White River)

 
 

Dag 13
Vandaag gaan we op weg naar Jacqueline in White River bij Nelspruit. Het regent dat het giet maar voorbij Pretoria wordt het beter. Om 16:15 uur arriveren we bij Jacqueline en Trigve. Albertien is al zes jaar eerder op dit landgoed, Karsimine genaamd, geweest en kan beamen dat er sindsdien veel is bijgebouwd.

1401_03
Hoofdgebouw Karsimine
De ronddavel is verbouwd tot een fantastisch een- of tweepersoons self contained appartementje. Daarnaast een nieuw gebouw: kantoor met airco annex tweepersoons appartement.

1401_01
House on the Rocks

1401_02

Interieur House on the Rocks

Op het uitkijkpunt op de rots is het House on the Rocks gebouwd waar we tijdens ons verblijf zullen logeren. Het heeft een prachtig uitzicht vanaf de veranda en is voorzien van alle gemakken: badkamer en keuken. ’s Avonds genieten van de door Jacqueline bereide kip met rijst en salade. Jammer genoeg gaat het regenen. Het blijft regenen tot de volgende middag!

Dag 14
Na het ontbijt in House on the Rocks en koffie bij Jacqueline en Trigve gaan we naar het winkelcentrum van White River: we kopen er shirts en shorts voor Frits, een boek over het Animal life in Zuid Afrika en slaan avondeten in. De rest van de middag brnegen we op het balkon van House on the Rocks door. ’s Avonds kookt Albertien (gevulde portobello’s, zalm, groene groenten, aardappeltjes en sla). In een woord Heerlijk!

Dag 15
Na de lunch rijden we naar de Hortus in Nelspruit. Blijkt de achterband lek te zijn. Trigve vervangt de band professioneel. De Lowveld National Botanical Gardens zijn schitterend. We wandelen langs twee watervallen over de Waterfall trail.

1601_01
De botanische tuinen

1601_02

Albertien bewondert bomen

1601_03

Zicht op de waterstromen

1601_04

Een bijzondere boom langs het wandelpad

1601_05

Zicht op beide watervallen

Voor Karsimine kopen we een Alberta Magna boom (Natal flame bush oftewel Breekhoutboom) die van februari tot augustus rode bloemen geeft.

1601_06
De Alberta Magna

’s Avonds eten we in de Loose Mongoose, waar we op het terras een heerlijke maaltijd nuttigen.

Dag 16
In een internetcafe in White River checken we onze mail. Bij een garage laten we de lekke achterband repareren. ’s Avonds kookt Albertien ossobucco (de gewenste struisvogelbiefstukjes is nergens verkrijgbaar) en reserveren we een selfcontained huisje in het Olifants in het Krugerpark.