Magaliesburg, deel 1

Dag 5
Met de auto van Elena, samen met Hendrik en Heinrich, rijden we naar de Cradle of Mankind. Dit kan, in combinatie met Maopeng en grotten, voor een laag tarief worden bezocht.


0601_01
Elena met Heinrich bij de Cradle of Mankind

Onze vlotte gids geeft een toelichting bij een aantal fossielen. Daarna maken we een boottocht over een namaakrivier met uitleg over het ontstaan van het heelal vanaf de Big Bang. De boot leidt ons naar een wel erg op kinderen ingestelde tentoonstelling over de Cradle of Mankind. Daarna rijden we naar de grotten, de vindplaats van mevrouw Ples in de vorm van een 2,6 miljoen jaar oude schedel van een aapmens, de Australopithecus Africanus. ’s Avonds gaan we met Elmi en haar jeugdvriendin Cindy naar een superdeluxe lodge genaamd Mount Grace en eten daar overheerlijk!


Dag 6
Met Hendrik en Helena bezichtigen we Magaliesburg. Het plan is om eerst naar de blauwwatermijn te gaan. Helaas is de mijn niet bereikbaar door een ingestorte brug. Het heeft de laatste tijd lang en hevig geregend. In plaats daarvan maken en kopen we kaarsen in een kaarsenfabriek en rijden we langs de school waar Hendrik van Putten ooit les heeft gegeven.


0701_01
Albertien en Hendrik in in de Impala Nursery

Daarna gaan we samen naar de Impala nursery, een kwekerij van vaste planten, waarvan de vader van de eigenaar de beste vriend was van de oude Hendrik. ’s middags slaan we wijn en bier in voor Matlapa lodge waar we ’s avonds weer heerlijk eten.


Dag 7
’s Ochtends rijden we naar het nabijgelegen Krugerdorp waar een klein Game Reserve is. Aldaar zien we struisvogels, zebra’s, giraffen, waterbucks, buffels, wildebeesten, impala’s en leeuwen (deze laatste in hokken).

0801_01
Exotische vogel in afgeschermde ruimte in Krugerdorp Game Reserve

0801_02

Hartebeesten in Krugerdorp Game Reserve

’s Middags hebben we een door Hendrik georganiseerde braai met familie, kinderen en aanhang. We leren Elmi’s broer Stephan met zijn zoon Sebastian kennen, evenals Gerard, zoon van Hendrik en Rina, de oudere zus van Hendrik. Iedereen draagt drank bij (wij wijn en bier) en de mannen zorgen traditioneel voor de braai.


0801_03
De familiebraai!

0801_04

Elmi schept op!